Pravni Portal meni

profi sistem com

ZOSOV

Nova vozačka dozvola putem interneta

Nova vozačka dozvola putem interneta

Konačno i u Srbiji može da se dobije dokument bez čekanja u redovima. Zamena starih vozačkih dozvola za nove od juče može da se obavi i elektronski.

1. Na internet sajtu www.euprava.gov.rs nalazi se odeljak “e usluge”, a u njemu link: “Zamena starih vozačkih dozvola za nove”. Klikom na to otvara se novi prozor i neophodna je registracija. Osim imena, prezimena i JMBG, obavezan je unos adrese elektronske pošte i lozinka po izboru.

2. Na mejl stiže potvrda registracije, nakon čega ste se uspešno prijavili na nalog na portalu. Tu će vam stizati obaveštenja o svakom koraku za izdavanje novog dokumenta.

3. Nakon prijave na nalog i prelaska na sledeći korak, potrebno je ubaciti ličnu kartu u elektronski čitač. Očitavanje biometrijske lične karte sa čipom je izuzetno brzo i time ste potvrdili svoj identitet.

4. Klikom na “Sledeći korak” dobijate objedinjen iznos za uplatu takse (1.546 dinara). Možete platiti elektronski, te u pošti ili u banci. Čim uplata bude proknjižena, o tome ćete biti obavešteni na svom nalogu (korak 2 za prijavu na korisnički nalog).

5. MUP prihvata zahtev i dalje ga obrađuje. Kada nova lična karta stigne u policijsku stanicu na opštini gde ste prijavljeni, stiže vam poruka na korisnički nalog.

6. Za preuzimanje nove dozvole u policijskoj stanici potrebni su samo lična karta i stara dozvola.

Izvor: Blic.

Shares

ZOUP

Profi Sistem baner