Pravni Portal meni

profi sistem com

ZOSOV

Novi broj časopisa “Bilten javnih nabavki” – br. 7

Novi broj časopisa “Bilten javnih nabavki” – br. 7

Bilten Javnih nabavki predstavlja svojevrsnu zbirku prakse, komentara, mišljenja i stavova nadležnih državnih organa iz oblasti javnih nabavki i eminentnih stručnjaka, koja će Vam pomoći pri rešavanju konkretnih problema i tumačenju Zakona.

Novi broj Biltena Javnih nabavki donosi rešenja za probleme u sprovođenju postupaka javnih nabavki na koje su ukazivali naši čitaoci, korisnici programa “Propis Soft – Specijal Javne nabavke”, kroz komentare najistaknutijuh stručnjaka iz oblasti javnih nabavki. Zatim tu su najbitniji stavovi iz pojedinačnih odluka RK, mišljenja i objašnjenja UJN, dok su odgovori redakcije kao poseban dodatak, postali već standardna rubrika, a što sve omogućava da stvorite celovitu sliku o specifičnim situacijama iz domena javnih nabavki.

SADRŽAJ NOVOG BILTENA:

  • Skrećemo pažnju – Kalendar obaveza u oblasti javnih nabavki
  • Tema broja: “Troškovi životnog ciklusa javne nabavke” – Stevan Radunović, predsednik Udruženja profesionalaca u oblasti javnih nabavki Republike Srbije
  • Komentari:

– “Rezervisane javne nabavke” – Nikola Aleksić

– “Novi Zakon o opštem upravnom postupku i uticaj na javne nabavke” –   Marko Marjanović

– “Procesne pretpostavke u postupku zaštite prava u javnim nabavkama” – Branislav Cvetković, član Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima JN.

  • Aktuelno:

-Analiza i objašnjenje RK – Najčešće greške naručilaca prilikom sprovođenja postupaka javnih nabavki

  • Ekskluzivno (samo u Biltenu JN):
    • Najbitniji stavovi Republičke komisije zauzeti u odlukama donetim u pojedinačnim postupcima zaštite prava.
  • Odgovori redakcije Specijala Javne nabavke na najčešća pitanja – od preko 10 000 pitanja izdvajamo 20 najinteresantnijih.

Stručni radovi objavljeni u novom broju časopisa otkloniće Vam nedoumice oko nekih od najsloženijih pitanja u postupku: – kako uspešno podneti zahtev za zaštitu prava, a koje pretpostavke i nedostaci su potrebnii da bi se zahtev odbacio od strane naručioca ili RK? Promene i usklađivanje ZJN sa Direktivama EU donosi i mogućnost davanja prednosti kriterijumu troškova životnog ciklusa  (čije su povoljnosti i mogućnosti detaljno objašnjene), tako Vam omogućivši da shodno količini novca koji imate (procenjene vrednosti) dobijete najkvalitetniju i dugoročno gledano najjeftiniju ponudu (povećanje ekonomičnosti i ostvarenje ekoloških ciljeva), usled energetske uštede.

Donošenje (ZUP-a) ima isti uticaj kao da je izvšena nova izmena ZJN, te naručioci i ponuđači moraju da budu jako pažljivi, kako bi zbog ovih okolnosti, izbegli nezakonito postupanje i pravilno zaštitili svoja prava, a sve ovo u cilju uspešnog sprovođenja postupaka javnih nabavki.

U susret novom zakonu

Najavljeno je donošenje novog Zakona o javnim nabavkama u narednom periodu, koji bi trebalo da donese značajne novine u postupku.

Profi Sistem Com d.o.o. će Vam omogućiti što lakše prilagođavanje velikim novinama koje donose ovi zakoni, kako kroz program “Propis Soft – Specijal Javne nabavke” i Bilten Javnih nabavki, tako i drugim štampanim izdanjima, odnosno usklađenim modelima akata, praksom i mišljenjima nadležnih organa, komentarima stručnjaka, kao i odgovorima naše redakcije na pitanje naručilaca i ponuđača.

DETALJNIJE

Shares

ZOUP

Profi Sistem baner