Pravni Portal meni

profi sistem com

ZOSOV

Pomoć opštinama za brže donošenje rešenja o ozakonjenju

Pomoć opštinama za brže donošenje rešenja o ozakonjenju

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije saopštilo je da je od donošenja Zakona o ozakonjenju objekata u novembru 2015. godine, doneto 107.652 rešenja o ozakonjenju.

U saopštenju se navodi da će Ministarstvo u narednom periodu pružati podršku svim lokalnim samoupravama kojima je potrebna, u cilju efikasnijeg sprovođenja procesa ozakonjenja.

Posle intenzivne kontrole sprovođenja Zakona o ozakonjenju tokom ove godine, podrška Ministarstva će se u narednom periodu usmeriti na pružanje pomoći u skladu sa potrebama konkretnih lokalnih samouprava, kako bi doprineli njihovom efikasnom radu i povećanju broja donetih rešenja o ozakonjenju.

Protekle sedmice Ministarstvo je održalo sastanke sa službenicima iz Niša i Leskovca koji neposredno rade na sprovođenju ozakonjenja, a naredne nedelje planirani su sastanci sa predstavnicima Kragujevca i Vrnjačke Banje.

Od ukupnog broja donetih rešenja, više od dve trećine, njih 69.346, doneto je od sredine januara 2017. godine, kad su timovi Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture započeli kontrolu sprovođenja Zakona o ozakonjenju objekata u lokalnim samoupravama, ističe se u saopštenju.

 

Izvor: vesti – sajt Vlade Republike Srbije (www.srbija.gov.rs)

Shares

ZOUP

Profi Sistem baner