Pravni Portal meni

Pravna redakcija Profi Sistem Com-a

ZOUP

Rodna ravnopravnost – ekonomsko osnaživanje žena

Rodna ravnopravnost – ekonomsko osnaživanje žena

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i v.d. pomoćnika ministra u Sektoru za rodnu ravnopravnost i antidiskriminacionu politiku Nina Mitić prisustvovali su tribini na temu “Rodna ravnopravnost – ekonomsko osnaživanje žena”.

Ministar Zoran Đorđević istakao je da je Srbiji potreban inovativan Zakon o rodnoj ravnopravnosti, koji će našu zemlju pozicionirati u sam vrh kada je u pitanju položaj žena.

“Nacionalni akcioni plan za period 2016-2020. godine doneo je dosta novih ideja, koje treba sprovesti. Ukoliko bi uspeli da ostvarimo većinu plana bilo ostvareno, Srbija bi bila po položaju žena među prve tri zemlje u Evropi”, poručio je Đorđević.

Đorđević je dodao da bi Zakon o rodnoj ravnopravnosti trebalo da se osloni i da mu bude osnov Zakon o zabrani diskriminacije koji bi uskoro trebao da uđe unskupštinsku proceduru.

Pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja zadužena za Sektor za rodnu ravnopravnost i antidiskriminacionu politiku Nina Mitić rekla je da je projekat SOS nacionalne linije u završnoj fazi, a cilj ove linije je da pruži žrtvama nasilja odgovarajuće informacije i i psihosocijalnu podršku.

Predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost Grada Beograda Irena Vujović istakla je da je cilj Saveta da što više žena uključi u društvene tokove, da Savet ima veliki broj predstavnika iz nevladinog sektora i žena na rukovodećim položajima.

Gost na tribini bila je predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost Grada Beograda Irena Vujović.

“Kroz Savet za rodnu ravnopravsnost se propagira nulta tolerancija na nasilje, ali i ekonomsko osnaživanje žena, te su organizovani brojni sajmovi za zapošljavanje i obuke za žensko preduzetništvo”, rekla je Irena Vujović.

Ovakve i slične tribine biće stalna praksa jer nam je cilj da naše građanke i građani budu upućeni u sve teme koje su od interesa za naše društvo.

Izvor: Sajt Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

 

Ostavite komentar

Profi Sistem baner