Pravni Portal meni

profi sistem com

ZOSOV

4+ Alata kojima ćete posao obaviti u pokretu

4+ Alata kojima ćete posao obaviti u pokretu

Sofisticirana tehnologija koju danas nosimo u džepu ili akt tašni, gotovo da je neiskorišćena, jer uglavnom koristimo „zeleno i crveno dugme“. Tek u relaksiranijim trenucima otkucamo i poneku poruku. To je sve!? Tako bar kažu istraživanja od pre par godina.

Pojavom povoljnijih paketa kod operatera mobilne telefonije, koji obiluju gigabajtima i dobrom pokrivenošću besplatnim WiFi-em u ugostiteljskim objektima, vaš neiskorišćeni uređaj je zakoračio u novi univerzum. Na istraživanje, odnosno galopirajući rast korišćenja uređaja u druge svrhe, utiče i demografska struktura i to da je ovaj uređaj dostupan široj populaciji, da statistika ide u korist interneta i društvenih mreža, ali svakako posao ne sme da čeka, pa trend korišćenja u poslovne svrhe prati eksponencijalni rast.

Sve ovo nam govori da možemo neke poslovne procese sada da automatizujemo, ubrzamo, dislociramo i samim tim ostavimo sebi više vremena za realizaciju novopostavljenih ciljeva.

1 – Kaže se „dobro planiranje je polovina obavljenog posla“. Kalendari, advokatski rokovnici i druga pomoćna sredstva, stvar su navike, jer sve to sadrži jedan Office365 Planner. Čak i više! Alat koji i vizuelno dopunjuje zadatke i upravlja istim. Tim koji ima pristup Planneru, lakše koordinira između sebe kroz razmenjivanje poruka, dopunjuje potrebne informacije u vezi sa zadatkom i vi bez bojazni da ste nespremni, možete da odete na ročište.

2 – Kako je civilizacija stasavala, tako su se vrednosti kojima se vrednovalo bogatstvo nekog čoveka, menjale. Danas je bogat čovek onaj koji vlada informacijama u pravom trenutku. Da biste uvek bili u toku, neophodna je podrška tima, ali nekada konferencijski pozivi nisu dovoljni i bolji utisak stičete ako koristite video pozive. Uz podršku „mesindžera“ i mogućnošću da konverzaciju snimite u više različitih zapisa, gotovo da bogatstvo informacija ne može da se ospe. Skype for Business, kao deo Office365 paketa, alat je koji kancelarijom čini svaku fizičku lokaciju na kojoj se nalazite.

3 – Onog trenutka kada se nagomila materijal, u vezi s nekim slučajem, kada se nagomila snimljeni materijal sa obavljenih sastanak preko Skype for Business, potrebno je da isti postane dostupan, često i istog momenta, svim saradnicima. Brzo deljenje dokumenata možete da obavite sa centralne tačke, Office 365 SharePoint. Vaša lična biblioteka, Wikipedia ili kako već želite da nazovete vašu bazu znanja, sada ima isti krov nad glavom. Preko SharePointa ćete moći lako da kontrolišete prava pristupa i nećete morati isti materijal da šaljete na različite adrese i time zagušite svoj Sent folder.

4 – Pomenuti mobilni uređaji i personalni računari, nisu neograničenog smeštajnog prostora. Uostalom, kao što vi fizički ne možete da ponesete sa sobom onoliku količinu predmeta, da vam bude dostupna u svakom trenutku na svakom mestu, tako ni jedan mobilni uređaj ne može da smesti u svoju fizičku memoriju baš sve fajlove koji vam mogu zatrebati. Često isti telefon koristimo i za privatne potrebe i u poslovne svrhe, pa se količina podataka multiplikuje. Zato Office365 ima integrisan alat OneDrive, koji je vaš trezor za dokumenta. Imate slobodnu volju da kontrolišete pravo pristupa saradnika vašem OneDrive folderu, a plus možete i mirno da spavate, jer su vaši podaci bezbedni. Microsoft besplatno na dnevnom nivou pravi rezervne kopije vaših podataka i u slučaju havarije na nekom od vaših uređaja, možete vrlo brzo da ih imate nazad. Uskoro ćemo najaviti webinar na ovu temu.

Plus – Sada kada ste sve povezali, podatke i saradnike, potrebno je da vi uzmete stvar u svoje ruke i ograničite prava pristupa korisnicima, uređajima, aplikacijama i zaštite od eventualnih neovlašćenih eksploatisanja vašeg bogatstva – informacija, od strane zlonamernih napada. To što vama treba je Microsoft Enterprise Mobility + Security.

Svaki od ovih alata ima za zadatak da podigne stepen vaše mobilnosti i omogući vam da umesto obavljanja posla u zatvorenom prostoru, udahnete svež vazduh i navalite punim plućima u nove izazove.

Više informacija možete pronaći i na sajtu www.sagacloud.rs

Shares

ZOUP

Profi Sistem baner